МОСКОВСКИ КУЛТУРНО-ДЕЛОВИ ЦЕНТЪР
  • Moscow International Portal

  • :: МКДЦ - Московски Културно-Делови Център :: Дом на Москва в София :: - Предложения за сътрудничество Москва-България
  • :: МКДЦ - Московски Културно-Делови Център :: Дом на Москва в София :: - Разгледай брошурата

Тържествена вечер посветена на Деня на Победата

imageНа 8 май, в навечерието на най-скъпия празник - Деня на Победата, в голямата зала на РКИЦ се състоя тържествената вечер и концерт. Наши съорганизатори бяха Посолството на Руската Федерация и РКИЦ – София. Най почетните гости на тържеството бяха ветераните от Великата Отечествена Война, сред които и петима ветерани от град Москва – съпровождани от военно-морският и военно-въздушен аташе на Посолството на Русия полковник Андрей А. Киндяков.


imageТържеството започна с приветствие на Извънредния и Пълномощен Посланик на Руската Федерация в България Юрий Н. Исаков, зачетено от Съветник- посланика Иван Б. Хотулев. След него приветствени думи към всички гости изказа директорът на „Дома на Москва в София” г-н Борис Громов. „На 9 май се честват два празника, каза той – Ден на Победата и Ден на Европа. Но, ако не беше Победата – нямаше да я има и Европа”, отбеляза г-н Громов. Залата единодушно го потвърди със силни аплодисменти. Сърдечни думи на благодарност и признателност към ветераните звучаха през цялата вечер, бяха им поднесени цветя с пожелания за крепко здраве, мир и благоденствие. Тържеството продължи с концерт на заслужилия артист на Русия, прочутия тенор Александър Подболотов.

imageСлед концерта всички ветерани и официални гости бяха поканени на коктейл, организиран от „Дома на Москва в София”.