МОСКОВСКИ КУЛТУРНО-ДЕЛОВИ ЦЕНТЪР
  • Moscow International Portal

  • :: МКДЦ - Московски Културно-Делови Център :: Дом на Москва в София :: - Предложения за сътрудничество Москва-България
  • :: МКДЦ - Московски Културно-Делови Център :: Дом на Москва в София :: - Разгледай брошурата

Честване на Националния празник - Освобождението на България от турско робствоimageГолямата зала на РКИЦ се оказа тясна за всички гости дошли на тържеството организирано от „Дом на Москва в София” в навечерието на българския национален празник – 3 март. Тържеството откриха директорите на Руския културно-информационен център в София г-н Владимир Иванов и „Дом на Москва в София” г-н Борис Громов.
След приветственото си слово г-н Громов предостави сцената на заслужилата артистка на Русия, солистката на академичния ансамбъл за руски народни инструменти на Русия „Н.Осипов” Олга Четоева. Обаянието й и високия професионализъм с който тя изпълни известни руски народни и популярни песни не остави никого равнодушен. Най известните песни залата пя заедно с певицата. Прозвучаха песните: Старый клен, За окном черемуха, Синий платочек, Каким ты был, Катюша, Подмосковные вечера и много други.  Бурните овации на публиката дълго не я пускаха да напусне сцената, извън програмата тя продължи да пее акапела. На многобройните гости на тържеството тя обеща, че следващия път ще включи в репертоара си и български песни.
След концерта „Дом на Москва в София” покани гостите на празничен коктейл.

В рамките на краткия си престой в България Олга Четоева успя да зарадва с творчеството си и любителите на руската песен в градовете Троян и Долни Дъбник, където изнесе незабравими концерти.