МОСКОВСКИ КУЛТУРНО-ДЕЛОВИ ЦЕНТЪР
 • Moscow International Portal

 • :: МКДЦ - Московски Културно-Делови Център :: Дом на Москва в София :: - Предложения за сътрудничество Москва-България
 • :: МКДЦ - Московски Културно-Делови Център :: Дом на Москва в София :: - Разгледай брошурата

Мероприятия, посветени на закриването на Годината на Русия в България в Дома на Москва в София

image20 декември 2008 г.

По повод закриването на Годината на Русия в България в навечерието на коледните и новогодишни празници и по случай предстоящата Година на България в Русия в “Дом на Москва в София” се проведе тържествена вечер за партньорите и приятелите на Дома на Москва. Вечерта започна с отчет - анализ на протичането на Годината на Русия в МКДЦ. Презентирането на най-значителните и имиджови за Дома на Москва публични инициативи и прояви, бе съпътстван от богат снимков материал.

На церемонията по връчване на почетни грамоти за личен и колективен принос в Годината на Русия в България бяха отличени:

 1. БОЙКО БОРИСОВ - КМЕТ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА
 2. ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА - ЗАМ.КМЕТ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА
 3. ВЛАДИМИР ИВАНОВ - ДИРЕКТОР НА РКИЦ
 4. ЛЮБОМИР КОЛАРОВ - ПРЕДС.СОФИЙСКО СДРУЖ-Е ЗА ПРИЯТЕЛСТВО С РУСИЯ “АЛ.НЕВСКИ”
 5. ЕНЧО МОСКОВ - ПРЕДС.НАЦ.ДВИЖЕНИЕ “РУСОФИЛИ”
 6. ПЕНЧО ЗУЛЧЕВ - ЗАМ.ПРЕДС. НАЦ.ДИЖЕНИЕ РУСОФИЛИ
 7. МАРИНА ДАДИКОЗЯН - ПРЕДС.ФЕДЕРАЦИЯТА “СЪЮЗ НА СЪОТЕЧЕСТВЕНИЦИТЕ”
 8. ГЕОРГИ ГЕЛЕВ - ДИРЕКТОР НА Ц-Р ЗА СПЕШНА МЕД.ПОМОЩ СОФИЯ
 9. СТАНКА ШОПОВА - ПРЕДС.НА ФОНДАЦИЯ УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ
 10. ЦВЕТАНА КАЛИНИНА - МЕНИДЖЪР НАЦИОНАЛЕН ПРЕСКЛУБ БТА
 11. ДИМИТРИНА ГЕРГОВА - ГЛ.РЕДАКТОР НА ДВУЕЗИЧЕН СЕДМИЧНИК “РУСИЯ ДНЕС - РОССИЯ СЕГОДНЯ”
 12. МАРИЯ ВАСИЛЕВА - ЛИТЕРАТУРЕН РЕДАКТОР НА В-К “РУССКАЯ ГАЗЕТА В БОЛГАРИИ”

Любомир Коларов, председател на софийското сдружение за приятелство с Русия “Ал.Невски"връчи статуетка - копие на открития през тази година Паметник на Българския Опълченец, от името на Фондация “Героите на България” предназначен лично за кмета на Москва г-н Ю.Лужков в знак на благодарност и признателност за финансовото участие на Правителството на Москва в изграждането на паметника.

Зам. кметът на Столична Община г-жа Йорданка Фандъкова поздрави участниците във Форума и ги запозна с основните акценти за настъпващата 2009 година - обявена за Година на България в Русия

imageЗа създаване на празнично, весело настроение допринесе коледният поздрав на възпитаниците на фолклорния център към 33 СОУ “Санкт Петербург” с художествен ръководител Христо Станков, осигурени със съдействието на Столична Община, както и музикалната програма на учениците от училището към Руското Посолство в София с художествен ръководител Светлана Бистрая.

След приключване на деловата част, директорът на Дом на Москва г-н Б. Громов даде официален прием за участниците и гостите на тържеството.

Мероприятието беше широко отразено в средствата за масова информация.