МОСКОВСКИ КУЛТУРНО-ДЕЛОВИ ЦЕНТЪР
  • Moscow International Portal

  • :: МКДЦ - Московски Културно-Делови Център :: Дом на Москва в София :: - Предложения за сътрудничество Москва-България
  • :: МКДЦ - Московски Културно-Делови Център :: Дом на Москва в София :: - Разгледай брошурата

Гостуване на изложбата „Разходки из Москва” в Русе

imageЕкспозицията от художествени фотографии „Разходки из Москва” бе представена в Централната Русенска Художествена галерия, като едно от финалните събития в рамките на „Годината на Русия в България”. Изложбата там бе организирана с активното участие на Генералното Консулство на Русия в Русе.

Тържественото откриване на изложбата се състоя на 21 ноември. В присъствие на общинското ръководство, местното духовенство, дипломатическия състав на Генералното консулство на Русия в Русе, много граждани, изложбата бе открита от директора на „Дом на Москва” – Борис Громов и Генералния консул – Михаил Торшин. Като домакин на изложбата г-жа Елена Великова – директор на Русенската Художествена Галерия изрази признателност за възможността русенци да видят красивите снимки на обновената Столица на Русия. Поздравления за чудесно организираната изложба изказаха: заместник областния управител на Русе – Добрин Данев и заместник кмета на Русе по културата – художника Владимир Кенарев. Топли думи за духовната връзка между нашите два народа каза и Русенския Митрополит Неофит.

След Русе, с съдействието на Генералното консулство на Русия в Русе, изложбата ще бъде показана в Плевен – неин домакин ще бъде Панорама „Плевенска епопея”.