МОСКОВСКИ КУЛТУРНО-ДЕЛОВИ ЦЕНТЪР
  • Moscow International Portal

  • :: МКДЦ - Московски Културно-Делови Център :: Дом на Москва в София :: - Предложения за сътрудничество Москва-България
  • :: МКДЦ - Московски Културно-Делови Център :: Дом на Москва в София :: - Разгледай брошурата

Тържество и концерт по случай Деня на Москва

imageДенят на град Москва традиционно се чества през първата неделя на месец септември, като през тази година Москва отбеляза своята 861-ва годишнина.

По случай празника, в София на 5 септември 2008 г. се проведете тържество и концерт с участието на заслужилата артистка на Русия и солистка на Болшой театър Марина Шутова. За да събере повече приятели на Москва и почитатели на известната певица, тържеството бе проведено в голямата зала на РКИЦ – София.

Приветствия по случай празника поднесоха г-н Сергей Фошкин – съветник по културата в Посолството на Руската Федерация в България, г-н Любомир Коларов – председател на Софийската организация за приятелство с народите на Русия и ОНД, г-н Борис Громов – директор на МКДЦ „Дом на Москва в София”. Празника почете и
г-жа Йорданка Фандъкова – заместник-кмет на Община София.

В концертната програма прозвучаха едни от най-известните изпълнения на Марина Шутова - класически произведения, стари руски романси и популярни песни от руски композитори под акомпанимента на заслужилата артистка на Русия и концертмайстор на Болшой театър, пианистката Евгения Чеглакова.

Препълнената зала дълго аплодираше великолепните изпълнения. Концертът достави истинско удоволствие и създаде празнично настроение за всички присъстващи гости, приятели на Москва и съотечественици.

По случай Деня на Москва в мраморната зала на РКИЦ от 2 до 9 септември беше представена фотоизложбата „Разходки из Москва”. Големите цветни художествени фотографии на съвременна Москва от агенция ИТАР-ТАСС не оставиха никого равнодушен.