МОСКОВСКИ КУЛТУРНО-ДЕЛОВИ ЦЕНТЪР
  • Moscow International Portal

  • :: МКДЦ - Московски Културно-Делови Център :: Дом на Москва в София :: - Предложения за сътрудничество Москва-България
  • :: МКДЦ - Московски Културно-Делови Център :: Дом на Москва в София :: - Разгледай брошурата

Изложба „Една усмихната Русия”

imageИзложба „Една усмихната Русия”, организирана съвместно с музея „Дом на хумора и сатирата” град Габрово се проведе Дома на Москва от 13 до 20 юни.

Изложбата е четвъртата проява от програмата на музея „Дом на хумора и сатирата” в Габрово, посветена на Годината на Русия в България и първото гостуване на музея в „Дома на Москва в София”. Откриването на изложбата съвпадна с честването на 12 юни – Ден на Русия. Показаната колекция е специално подбрана от фонда „Хумор на народите” и включва 26 произведения на 19 карикатуристи и 6 сатирични рисунки от Михаил Сажаев. Изложбата беше открита от Директора на музея в Габрово – г-жа Татяна Цанкова. В огледалната и овална зали на МКДЦ бяха изложени най добрите постижения на руската карикатура и сатирична рисунка от втората половина на 20 век до наши дни. „Музея на хумората и сатирата” активно се готви за участието си в Годината на България в Русия.