МОСКОВСКИ КУЛТУРНО-ДЕЛОВИ ЦЕНТЪР
  • Moscow International Portal

  • :: МКДЦ - Московски Културно-Делови Център :: Дом на Москва в София :: - Предложения за сътрудничество Москва-България
  • :: МКДЦ - Московски Културно-Делови Център :: Дом на Москва в София :: - Разгледай брошурата
Анонс на мероприятия

Домът на Москва в София отвори врати за ценителите на съвременната руска фотография и графика

На 9 Ноември т.г. Домът на Москва в София отвори врати за ценителите на съвременната руска фотография и графика.

В „Огледалната зала” на Дома са подредени 13 творби на график Юрий Павлов – Русяев от поредицата „Острови”, представящи екзотичен поглед към морета и острови, към градове, дворци и крепости, към свързващите ги мостове, където може би някога сте били.

Юрий Павлов – Русяев е автор на осем самостоятелни експозиции, представяни в Англия, САЩ и Русия. Участвал е в над 15 общи изложби в Нова Зеландия, Южна Корея, Англия, Швейцария, САЩ. Удостоен е с първа награда на Биенале в Ташкент през 2001 г.

Нетрадиционното представяне на Москва през поглед на фотографа Стас Полнарьов определено впечатлява посетителите на изложбата Moscow Eyesights. Работите на талантливия фотограф дават представа не толкова за един от мегаполисите на света, колкото за атмосферата, за участника в ежедневния живот, за опонента и приятеля. 

Изложбата беше открита от Борис Громов, Директор на Дома на Москва в София и Алексантър Ритов, Директор на руската фондация за изкуство „Стелла Арт”. 

На откриването на изложбата присъства и дългогодишния приятел на Русия и Москва Бисер Киров – съветник по въпросите на културата в Посолството на България в Русия, които поздрави организаторите за инициативата и пожела творчески успехи на авторите.