МОСКОВСКИ КУЛТУРНО-ДЕЛОВИ ЦЕНТЪР
  • Moscow International Portal

  • :: МКДЦ - Московски Културно-Делови Център :: Дом на Москва в София :: - Предложения за сътрудничество Москва-България
  • :: МКДЦ - Московски Културно-Делови Център :: Дом на Москва в София :: - Разгледай брошурата
Анонс на мероприятия

Новогодишни тържества в Дома на Москва в София

22-23 декември 2009 г.Домът на Москва в София за пореден път събра на новогодишно тържество приятелите на град Москва и партньорите на Дома на Москва в София, които със всяка година стават все повече. Почетни гости на тържеството бяха извънредният и пълномощен Посланик на Руската Федерация в България Юрий Исаков със съпругата си. На тържеството директора на Дома на Москва в София Борис Громов връчи Почетни Грамоти от името на Правителството на Москва на г-жа Стоянка Почеканска – гл.експерт по руски език в Министерството на образованието, младежта и науката и на г-н Юрий Тодоров – директор на гимназия с преподаване на чужди езици гр. Плевен. Те бяха наградени за личния им принос в разпространението на руския език и укрепване на връзките между град Москва и България.

За празничното коледно настроение допринесоха изпълненията на фолклорния ансамбъл Коледари от кв.Горни Лозен, група „Акустика” и дамската формация към читалище „Славянска беседа”. На коктейла, организиран след концерта, г-н Громов още веднъж благодари на всички гости за подкрепата и сътрудничеството през изминала година и им пожела здраве, щастие и благоденствие през новата.

На 23 декември Домът на Москва в София организира специално за малките си приятели новогодишен празник с много веселие, танци, викторини и игри около елхата. Заедно със Снежанка и джуджетата, децата посрещнаха Дядо Мраз, който също активно се включи в игрите. И, разбира се, накрая им раздаде подаръци.