МОСКОВСКИ КУЛТУРНО-ДЕЛОВИ ЦЕНТЪР
  • Moscow International Portal

  • :: МКДЦ - Московски Културно-Делови Център :: Дом на Москва в София :: - Предложения за сътрудничество Москва-България
  • :: МКДЦ - Московски Културно-Делови Център :: Дом на Москва в София :: - Разгледай брошурата
Анонс на мероприятия

5 години МКДЦ „Дом на Москва в София”

Навършиха се 5 години от създаването на „Дома на Москва в София”. Юбилея беше тържествено отбелязан в Дома на Москва в две поредни вечери – на 25 и 26 февруари.

Директора Борис Громов и колектива на МКДЦ получиха поздравления от Министър Председателя на България Бойко Борисов, посланика на Русия Юрий Исаков, Кмета на Столична Община Йорданка Фандъкова, нашите партньори от Дирекция „Култура” на Столична Община, РКИЦ, Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, Софийското сдружение за приятелство „Ал.Невски”, Национално движение „Русофили”, Подворието на Руската Църква в София, Фондация „Устойчиво развитие за България”, Координационния съвет на организациите на сънародниците в България, Българския антифашистки съюз и много други наши партньори и приятели.

Представител от Правителството на Москва и скъп гост на тържеството беше Юрий Илич Каплун – директор на Московския дом на съотечественика. Той връчи на директора на Дом на Москва поздравителен адрес от кмета на Москва Юрий Лужков и най-високата награда на град Москва – „Благодарност на кмета на Москва”.

Поздравителен адрес беше получен от Александър Чапурин, ръководител на департамента за работа със сънародниците на Министерството на Външните работи на Русия.

За доброто настроение на гостите допринесоха музикалните поздрави на Танцов ансамбъл „България” с художествен ръководител Пламен Василев, учениците от Неделното училище към Руската Църква „Св.Николай” в София, дуета Валентина Громико и Олга Широкова, вокално-инстументална група „Приятели”, които завършиха концерта с вълнуващо изпълнение на „Многая лета”, когато цялата зала запя с тях.

Културната програма на празника включваше също изложба на картини от руски художници творили в началото на 20-ти век, предоставени от Националната галерия за чуждестранно изкуство и експонати от времето на руско-турската война от фонда на Националния Военно-исторически музей.

След официалната културна програма всички гости се насладиха на специалитетите на руската кухня, а песните продължиха до края на вечерта!

Благодарим на всички наши приятели, които почетоха юбилея на „Дом на Москва в София”!