МОСКОВСКИ КУЛТУРНО-ДЕЛОВИ ЦЕНТЪР
  • Moscow International Portal

  • :: МКДЦ - Московски Културно-Делови Център :: Дом на Москва в София :: - Предложения за сътрудничество Москва-България
  • :: МКДЦ - Московски Културно-Делови Център :: Дом на Москва в София :: - Разгледай брошурата
Анонс на мероприятия

Връчване на материална помощ на ветерани от Правителството на Москва

8 май 2010 г.

На 8 май, в навечерието на 65-та годишнина от Великата Победа в „Дома на Москва в София” се състоя връчване на материална помощ на ветераните от името на Правителството на Москва.

Специално за събитието от Москва пристигна съветникът на Департамента за външно-икономически и международни връзки на град Москва А.В.Курягин. Особено вълнуващо беше личното присъствие на много ветерани, на които годините и големите разстояния не попречиха лично да дойдат в Дома на Москва в София. Топли приветствени думи към тях изказа директора на Дома на Москва Борис Громов, от името на Правителството на Москва поздрави ветераните с големия празник и г-н Курягин.

В България понастоящем живеят 70 ветерани от ВОВ. За да могат всички те да получат помощите навреме съдействие оказаха Генералните консулства на Русия в Русе и Варна.

След церемонията всички ветерани и придружаващите ги роднини бяха поканени в ресторант „Красная площадь”, където за тях пяха специалните гости от Москва – Ансамбъла на военния университет „Форпост”.