МОСКОВСКИ КУЛТУРНО-ДЕЛОВИ ЦЕНТЪР
  • Moscow International Portal

  • :: МКДЦ - Московски Културно-Делови Център :: Дом на Москва в София :: - Предложения за сътрудничество Москва-България
  • :: МКДЦ - Московски Културно-Делови Център :: Дом на Москва в София :: - Разгледай брошурата
Анонс на мероприятия

Видео-мост “Среща на ученици с ветерани от войната”

18 май 2010 г.

Видео-моста беше организиран по инициатива на нашите партньори – Национално Движение „Русофили”. Използвайки най-съвремените технически средства за комуникация, от „Дома на Москва в София” в срещата участаха гимназисти, изучаващи руски език от 133 СОУ „А.С.Пушкин”, 32 СОУ „Св. Кл.Охридски” и 73 СОУ „Вл.Граматик”, а от Москва – ветерани от Великата Отечествена война.

Учениците с голямо желание и интерес участваха във видео-моста, задаваха въпроси и с интерес слушаха разказите на ветераните. Учениците се бяха подготвили за срещата с ветераните много старателно, те не само зададоха въпросите си, но и поздравиха ветераните с песни и стихове. Конферентната зала в Дома на Москва трудно побра всички ученици, желаещи да участват в срещата. Ветераните от Москва активно отговаряха на въпросите, а после запяха заедно с учениците – ветераните в Москва, учениците в София изпяха заедно песните „Смуглянка”, „Альоша” и „День Победы”. Това наистина беще една много полезна за младото поколение, незабравима и много вълнуваща среща.