МОСКОВСКИ КУЛТУРНО-ДЕЛОВИ ЦЕНТЪР
  • Moscow International Portal

  • :: МКДЦ - Московски Културно-Делови Център :: Дом на Москва в София :: - Предложения за сътрудничество Москва-България
  • :: МКДЦ - Московски Културно-Делови Център :: Дом на Москва в София :: - Разгледай брошурата
Анонс на мероприятия

211 години от рождението на Пушкин

На 7 юни МКДЦ “Дом на Москва в София” отбеляза 211-годишнината от рождението на един от най-великите руски писатели – Александър Сергеевич Пушкин. Пред паметника на поета в градинката зад Руската църква гостите, събрали се да почетат поета чуха вълнуващите изпълнения на стихове на Пушкин, прочетени от възпитаници на столични училище с преподаване на чужди езици. Под погледa на Александър Пушкин прозвучаха стиховете “К Чаадаеву”, “Памятник”, “Зимний вечер”.

По-късно, в залите на Дома на Москва, учениците от 133-то СОУ “А.С.Пушкин” представиха моменти от живота на Пушкин, възпитаниците на 32 СОУ “Климент Охридски” и 73 СОУ “Владислав Граматик” рецитираха стихове и представиха откъси от една от най-ярките творби на автора – романът в стихове “Евгений Онегин”.

Гостите на тържеството се запознаха и с уредената в залите на Дома на Москва изложба от книги, посветени на живота и творчеството на А. С. Пушкин.