МОСКОВСКИ КУЛТУРНО-ДЕЛОВИ ЦЕНТЪР
  • Moscow International Portal

  • :: МКДЦ - Московски Културно-Делови Център :: Дом на Москва в София :: - Предложения за сътрудничество Москва-България
  • :: МКДЦ - Московски Културно-Делови Център :: Дом на Москва в София :: - Разгледай брошурата
Анонс на мероприятия

Бизнес Форум „Москва – България”

На 18 януари в МКДЦ Дом на Москва в София се проведе Бизнес Форум „Москва – България. Сътрудничество в развитието на малкия и средния бизнес” и изложба на организации от науката и промишлеността на Москва. Събитието се проведе в рамките на гостуването на официалната делегация от Русия начело с Президента Владимир Путин. Форума беше открит от Михаил Вишегородцев – Министър от Правителството на Москва и ръководител на Департамента за поддръжка и развитие на малкия бизнес на гр. Москва.

„В момента Москва е много атрактивен район за сътрудничество, особено в бизнеса. Ние имаме над три милиона души, които работят в малкия и средния бизнес, а това са хиляди домакинства, които имат интерес и за бизнеса, който им предлага България”, заяви г-н Вишегородцев. Г-н Станимир Бързашки, Изпълнителен директор на Агенцията за поддръжка на малките и средни предприятия, от своя страна представи Програмите на българското Правителството за стимулиране на малките и средни предприятия.

В форума от московска страна участваха повече от 30 специалисти, които представиха своите достижения в областта на високите технологии, иновациите, химията, нанотехнологиите, информационното осигуряване, маркетинга и др.

Участниците в бизнес форума обсъдиха възможностите за развитие на връзки между московски и български фирми, подобряване на енергийната им ефективност и финансиране от европейски фондове. В рамките на форума бяха установени много контакти между партньори от Москва и България, които се надяваме да се развият в успешен бизнес.

Специален гост на бизнес форума беше кмета на Москва Юрий Лужков, който поздрави участниците на форума и колектива на Дома на Москва и с интерес разгледа изложбата.