МОСКОВСКИ КУЛТУРНО-ДЕЛОВИ ЦЕНТЪР
  • Moscow International Portal

  • :: МКДЦ - Московски Културно-Делови Център :: Дом на Москва в София :: - Предложения за сътрудничество Москва-България
  • :: МКДЦ - Московски Културно-Делови Център :: Дом на Москва в София :: - Разгледай брошурата
Анонс на мероприятия

Празнуване на Деня на Москва

По традиция, както всяка година досега, в началото на месец септември Домът на Москва в София отбелязва празника на гр. Москва.

През първата събота на септември Москва и московчани тържествено отбелязват своя ден. Домът на Москва в София, едно малко кътче на Москва, намиращо се на хиляди километри от забележителната руска столица, също с гордост отвори врати за своите приятели и гости. Празникът на Дома беше почетен от представители на държавната, общинска и областна администрация, както и от представители на Дипломатическия корпус. Г-н Громов, в качеството си на официален представител на кметството на гр. Москва, получи поздравления от министър-председателя на Република България – г-н Бойко Борисов, от кметовете на София – г-жа Фандъкова, на област Сливен – г-н Кавръков, на Стара Загора – проф. Танчев, и много други приятели и гости на тържеството. От името на Посолството на Руската Федерация в България г-н Сергей Фошкин поздрави домакините на тържеството и пожела много успехи и по-нататъшно развитие и укрепване на руско-българските отношения.

Празненството продължи с концерт на трио тенори “Уникалните гласове”, които в края на своето участие заедно с всички гости пожелаха на град Москва “Многая лета”.